Site Overlay

La importància de mirar endins

Us heu adonat com, en els últims anys, han augmentat els estímuls externs que rebem? El degoteig constant d’informació (alguna útil, la majoria totalment prescindible)? De com això ens obliga a estar sempre pendents? De la contaminació publicitària amb què ens bombardegen tothora i des de tots els angles? I no parlem dels nens! Des de ben petits encarats a les “tablets” i als mòbils, jugant amb videoconsoles, davant l’ordinador o amb ulleres de realitat virtual.

El pitjor és que no podem fer gaire per evitar-ho! Fent un esforç per allunyar-te de tot això  t’adones que t’avoca a l’isolament, ara ningú t’escriurà una carta per comunicar-se amb tu. Si no tens WhatApp deixaràs d’estar en la vida dels altres i «Santes Pasqües»

Se’ns exigeix ser «éssers multitasques» ja que gràcies als centenars d’aplicacions existents podem fer de tot, mentre ens desplacem amb metro o bus, o esperant a la consulta del dentista estem editant documents, concertant vistes, rectificant arxius… Ens trobem en un estat d’alerta constant! Les imatges van arribant als nostres ordinadors i mòbils tota l’estona, notícies nefastes sobre com està el món, sobre política, sobre guerres… en qualsevol lloc i en qualsevol moment del dia!! Estem sobre excitats, sobre estimulats.

Tots aquests inputs activen els nostres «sensors» més externs. La Wei Qi, (energia defensiva) viatja per la capa més externa del nostre sistema energètic, i s’ocupa entre altres coses de protegir-nos de les invasions externes ( bacteris, virus, canvis de temperatura,…) és un sistema reflex, no hi podem exercir control, s’activa davant l’estímul extern i prou.

La Wei Qi també és la responsable dels reflexos, dels mecanismes de protecció i alerta, la Wei Qi és la que ens permet reaccionar en situacions límit quan la raó no té prou temps per actuar.

Aquesta Wei Qi és la que està patint més directament l’efecte de les noves tecnologies, no pot relaxar-se mai, l’efecte lumínic de les pantalles, els camps electromagnètics creuats dels múltiples wi-fi en què ens movem…

Necessitem MIRAR ENDINS.

Necessitem fer-ho conscientment, és imperatiu per poder donar-nos un respir i crear un espai per regenerar.

Si no ho fem, entrem en una espiral d’hiperactivació difícil de parar, actuarem sota la «dinàmica Wei», és a dir com autòmats, sense pensar, fent, fent, fent! Responent efectivament la demanda infinita fins que ja no sabrem ni qui som.

Mirar a Dins vol dir mirar-nos a nosaltres mateixos, connectar amb el nostre cor i preguntar-nos «Què vols?» « Què necessites?» «T’agrada la vida que tens?» «Voldries canviar alguna cosa?»

Donem-nos el plaer de sentir el so del vent o les onades del mar i res més! Contemplem un paisatge, una posta de sol o els nens com juguen en un parc… Seiem en actitud relaxada, tanquem els ulls i diguem-nos a nosaltres mateixos «Hola, quant temps sense saber res de tu!»

De la mateixa manera que un arbre rep l’energia de la terra a través de les arrels, nosaltres també hem d’anar a buscar l’energia, la regeneració, en la profunditat. La sobreestimulació fa l’efecte d’una planta paràsita que xucla l’energia de l’arbre i el deixa, amb prou feines amb el just per mantenir-se viu. És així com ens volen.. però encara està a les nostres mans, en realitat és fàcil! Dedica uns minutets al dia a mirar cap endins, i et retrobaràs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *