Site Overlay

L’ Acupuntura per al dolor

És ben conegut que l’acupuntura actua eficaçment contra el dolor, tot i així, des de la medicina occidental no s’acostuma a recomanar i en canvi es recepta molta medicació, que serà només un alleujament temporal.

Avui tinc ganes d’explicar de manera resumida i planera perquè és tan efectiva l’Acupuntura per alleugerir i combatre el dolor.

Per començar tots sabem que hi ha molts tipus de dolor i, per tant, serà diferent abordar un dolor generalitzat, un dolor agut i localitzat, un dolor neuràlgic o un dolor que impedeix la mobilitat (per posar alguns exemples). En cada cas, la medicina xinesa farà una valoració de diferents paràmetres que condicionaran quin és el tractament d’acupuntura que caldrà seguir.

D’altra banda, cal explicar que principalment l’èxit de la Medicina Xinesa a l’hora de tractar el dolor és el fet que la Medicina Xinesa Clàssica es basa en un sistema de meridians, que en la  nostra cultura mèdica no es reconeix. Segons els principis bàsics de la medicina xinesa, és a través dels meridians per on circula l’energia, i també és a través dels meridians per on circula  la patologia, i és aquesta energia patològica (Factor Patogen segons la nomenclatura de la MXC) que ens fa sentir el dolor.

Una diferència important entre les dues medicines és que, lluny de voler tapar el dolor amb calmants, un acupuntor considerarà el dolor un senyal, una pista, una dada molt important a tenir en compte per decidir quin protocol de punts seguir. Per tant, la meva feina com a acupuntora, serà intentar entendre què està expressant aquest dolor, quin problema o mancança hi ha sota l’expressió d’aquest dolor i per tant intentaré resoldre la causa per aconseguir la remissió del dolor. L’objectiu serà la resolució del problema.

En acupuntura hi ha diverses maneres d’alleugerir un dolor agut i en poques hores es pot obtenir un resultat molt satisfactori.

En dolors crònics, caldrà realitzar diverses sessions d’acupuntura per tal de fer un tractament profund i durador, però l’alleujament del dolor es pot produir en poques sessions.

Així mateix, la medicina xinesa també contempla la possibilitat que el dolor es degui a una somatització i per tant sigui d’origen emocional. Gràcies a la visió holística que té aquesta disciplina, podrem també donar resposta a aquest tipus de dolors.

La sessió d’acupuntura pel dolor, també inclourà una valoració general de l’estat de salut de la persona, els hàbits de vida, els antecedents mèdics i familiars… per tal d’establir les mancances energètiques que hi podria haver o les causes de fons que poden haver portat a l’aparició del dolor.

Els tractaments consistiran segons cada cas en massatges, ventoses, moxa (calor localitzat en zones o punts d’acupuntura) i agulles, seguint els recorreguts dels meridians afectats, i també en altres punts que poden estar molt allunyats del focus del dolor.

A més d’alleugerir el dolor, el pacient que se sotmet a un tractament d’acupuntura obtindrà informació valuosa que li permetrà treballar des de casa en pro de la seva salut i això previndrà possibles recaigudes.

Amb aquesta explicació espero haver posat una mica de llum a aquest món fascinant que és la Medicina Xinesa Clàssica, que tan té a oferir a tothom i que tan desconeguda és per la majoria de nosaltres.

Elisabet Robles

Acupuntora

662571727

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *